Str. Mihail Kogalniceanu nr. 39

Scoala gimnaziala Colonel Constantin Langa

Structuri

Şcoala Gimnazială „Colonel Constantin Langa“ Miroslava are în componenţă următoarele structuri:

  •     Şcoala Gimnazială „Colonel Constantin Langa” Miroslava,
  •     Grădiniţa cu program normal şi prelungit Miroslava,
  •     Grădiniţa cu program normal și prelungit Valea Adâncă.

 

Şcoala „Colonel Constantin Langa“ Miroslava a luat fiinţă la data de 01.09.1904. A fost construită de către Colonelul Constantin Langa, proprietarul moşiei Langa, care a donat şcolii şi 6,5 ha teren (anexăm la final actul de donaţiune).

Iniţial şcoala a fost prevăzuta cu o singură sală de clasă şi o cancelarie, celelalte trei încăperi fiind camerele de locuit ale învăţătorului. Acestea au fost transformate după cel de-al II-lea război mondial în săli de clasă. În perioada anilor 1970 au mai fost construite încă două săli de clasă.

În  anul  2003  şcoala  a  intrat  în  consolidare,  redimensionare şi  extindere  prin  Programul de reabilitare a şcolilor din mediul rural, finanţat de Banca Mondială. În prezent şcoala cuprinde 7 săli de clasă, cancelarie, spații de depozitare, grup sanitar interior, un spaţiu pentru centrala termică.

În ianuarie 2020 a fost dată în folosință o nouă clădire, modernă, cu trei niveluri, 21 de săli de clasă, 4 laboratoare, bibliotecă - construită de Primăria Miroslava prin PNDL.

 

Grădiniţa cu Program Normal Miroslava a fost construită în anul 1974 de către I.A.S. Miroslava, cuprinzând trei săli pentru grupele de preşcolari.

În anul şcolar 1999 – 2000 s-a făcut transferul clădirii din patrimoniul I.A.S Miroslava către Şcoala „Colonel Constantin Langa” Miroslava. În decembrie 2007, clădirea a intrat în reparaţii capitale, având în prezent 5 săli de grupă, cancelarie, grup sanitar interior. In septembrie 2020 s-a finalizat o nouă clădire cu 4 săli de grupă, construită de Primăria Miroslava prin PNDL.

 

Grădiniţa cu Program Normal Valea Adâncă, construită în 1926, a fost reparată şi extinsă de către Primăria Miroslava şi are 2 săli de clasă. A funcţionat ca şcoală cu clasele I- IV, învăţământ simultan, până în 2010. În 2012 s-a finalizat construcţia unei grădiniţe moderne, cu trei săli de grupă, grup sanitar interior, apă curentă, centrală termică electrică.